Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Without Limits

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την τύχη να δω μια εξαιρετική ταινία σχετικά με δυο θρύλους του τρεξίματος, τον Steve Prefontaine και τον Bill Bowerman.


Την συνιστώ ως πηγή έμπνευσης σε όλους εσας που ενδιαφέρεστε για το τρέξιμο.


Η ταινία λέγεται Without Limits και διηγείται την ιστορία του Steve Prefontaine


Ο "Pre" ξεκίνησε ως εξαιρετικό ταλέντο ήδη απο το σχολείο και ήταν ο πρώτος αμερικάνος που κατέβασει τον χρόνο στο μίλι κάτω από τα 4 λεπτά.
Μέσω του θρυλικου Orgeon Track and Field προετοιμάστηκε για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972, όπου δεν κατάφερε να πάρει μετάλιο, άν και έτρεξε σε χρόνο χειρότερο απο το ρεκόρ του.
Η επιστροφή στην πραγματικότητα ήταν σκληρή. Χρειάστηκε να δουλέψει σε τοπικό bar και έμενε σε τροχόσπιτο. Αγωνίστηκε ενάντια στην ομοσπονδία του ενώ ετοιμαζόταν για το Montreal. Πέθανε ομως εντελώς ανούσια μολις 24 ετών σε αυτοκινητιστικό.


Παράλληλα, βλέπουμε και την ιστορία του Bill Bowerman (εξαιρετικός Donald Sutherland), θρυλικού προπονητή, συνιδρυτή της Nike, οπου έφτιαχνε παπούτσια για τους αθλητές του στην... βαφλιέρα της γυναίκας του.
Ο Bowerman είναι επίσης υπεύθυνος για την "μανία" του Jogging στην Αμερική, εξαιτίας ενός βιβλιου που έγραψε, το οποίο πούλησε πάνω απο ένα εκατομμύριο αντιτυπα στα τέλη του '60.


Μάλιστα ο "υπότιτλος" στο blog μου, "The real purpose of running isn't to win a race, but to test the limits of the human heart." ειπώθηκε απο τον Bowerman στον επικήδειο του Prefontane.


Αν αναρωτιέστε "γιατί τρέχω", συνιστώ να δείτε αυτη τη ταινία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου